Styrker foredling og innfrysningskapasitet.
Nybygget, like ved den gamle fabrikken, er cirka 8.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer, der 1.000 kvadratmeter er fryseri. Det nye bygget og eksisterende bygningsmasse gir plass til produksjon, lager, kjøl og frys, skriver Bygg.no.
Norsk Sjømat samler nå foredlingsaktiviteten, der de tidligere kjørte produkter til eksterne lager. Utbyggingen gir mer effektiv drift og større kapasitet. Totalt blir bygningsmassen til Norsk Sjømats anlegg nå doblet til cirka 16.000 kvadratmeter.
Stranda-selskapet har lang fartstid som foredler av laks, herunder også såkalt «prodfisk». Omsetningen var i 2022 på i overkant av 1,5 milliard kroner.
Produksjonsbygget er ført opp i industriområdet Svemorka på Stranda. Blant naboene er Orkla med sin produksjon av Pizza Grandiosa.
Ifølge driftssjef i Norsk Sjømat Per Gunnar Vangen er den totale prosjektkostnaden cirka 200 millioner kroner før moms.
– Hovedbygget med produksjonshall har en grunnflate på cirka 3.500 kvadratmeter, med to like store etasjer. Bygget inneholder produksjonsareal, frysetunneler, kjølelager, emballasjelager, tekniske rom og garderober, I tillegg til fryseri, sier Lervåg til Bygg.no.
Norsk Sjømat er 50/50 eid av de to eks-Pan Fish-kollegene Bjarte Tunold og Per Magne Grøndahl.