Rikelig utbud av storfisk demper lakseprisene

Nyheter
0

Ny nedtur inn mot neste uke.

– Nedgang igjen, ser det ut som. Lavt 70-tall, tror jeg vi havner på, sier en eksportør, om den kommende ukes spotpriser, til iLaks.

Han er klar på hva som er årsakene bak nedgangen.

– Mye fisk. Og så har det vært et ganske dødt marked på kjøpssiden, spesielt i Europa.

Aktivitet
– Men vi har en valuta som gjør at euro-prisene er ganske så lave. Det kan hende det kommer mer aktivitet, sier han håpefullt.

– 6+ har fått mye juling. Den har vært tyngst. 3-4 ligger rundt 71 kroner, 4-6 er en krone opp, og 6+ er ned på 3-4-nivå. Jeg tror 6+ kan havne under 3-4 neste uke. Et par av de store har store mengder av storfisk, påpeker han.

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

Flere andre, både oppdrettere og eksportører, ser samme prisleie, muligens opp mot 73 kroner til oppdretter (i Nord-Norge).

– Jeg har gått ut med 70 kroner for 3-4 og 71 kroner for 4+, men ikke kjøpt noe enda. Får nok kjøpe på 71-72 kroner, sier en trader.

Stramt
Andre håper på høyere priser.

– Vi har gått ut med 74, 76 og 78 kroner for 3-6 kilo, men har ikke solgt på det, sier en oppdretter.

– Noen av de større sier de kan kjøpe på 71-72 kroner. Jeg vil tippe vi ender på 73-76 kroner på 3-6, men det er litt tidlig, sier han.

– Det har gått ned på alle størrelser. Sånn har det vært hele uken. Problemet er at markedet er jækla stramt, det er utrolig vanskelig å finne kunder. Og vi har bra med fisk, det fôres godt, sier en eksportør.