Mowi, Lerøy og Grieg topper internasjonal bærekraftskåring

Nyheter
0

60 selskap ble vurdert i kåringen. 

For femte år på rad har Mowi blitt rangert som den mest bærekraftige produsenten av animalsk protein, av Coller FAIRR Protein Producer Index. 

Indeksen er den mest detaljerte vurderingen av verdens største kjøtt-, meieri- og oppdrettsfiskprodusenter. Rangeringene avgjøres av en risiko- og mulighetsscore på tvers av miljømessige, sosiale og styringsrelaterte kriterier – som klimagassutslipp, avskoging og mattrygghet.

Lerøy og Grieg Seafood ligger rett bak på «pallen». Dermed utgjør tre norske oppdrettsselskap de øverste rangerte selskapene.

De tre norske selskapene har fått scoren «low risk». Ingen selskaper nådde opp til nivået «best practice».

Mowi-sjef Ivan Vindheim, her fra en konferanse tidligere i høst. Foto: Eivind Senneset

– Dette viser igjen at Mowi er i forkant når det gjelder bærekraftig matproduksjon, sier Mowis konsernsjef Ivan Vindheim.

– Jeg er stolt og ydmyk over å lede en organisasjon som er en anerkjent leder innen bærekraftig matproduksjon.

Laks skiller seg ut: Coller FAIRR-rapporten fra 2023 peker på at akvakulturselskaper, først og fremst innen laks, presterer bedre innen bærekraft enn proteinproduksjon fra landdyr i jordbruk.