Eva Joly: – Sanksjonér den mannen som kaller sin kollega for en «hore»

Nyheter
0

Den kjente korrupsjonsjegeren, politikeren og juristen Eva Joly er klar i talen, fra scenen på likestillingskonferansen «Endring i havet».

– Likestilling er ikke noe som skjer av seg selv, slår hun fast.

Joly har lang erfaring både som jurist og politiker, og er internasjonalt kjent for sin innsats mot økonomisk kriminalitet.

– Kvotering har vært viktig for at kvinner skal få en mulighet i samfunnet, sier hun, og stiller seg dermed bak det Line Ellingsen, konsernsjef i Ellingsen Seafood, nettopp sa fra talerstolen.

Les også: Line Ellingsen er egentlig ikke for kvotering. Men hun tror det må til.

Dette bør også havbruksnæringen og de mange familieselskapene i den tenke over, mener hun. Joly mener at kvinner tradisjonelt, på tvers av bransjer, har hatt lengre karrierestiger enn menn.

«Kvinner har ikke selvbeherskelse» har Eva Joly hørt i ulike sammenhenger. Foto: Tina Totland Jenssen

– Kvinner må være mer hardtarbeidende, flinkere, og ha mer å stå på enn menn. Fordi vi må komme over alle forutinntattheter om at det egentlig ikke er vår plass, sier hun.

Joly peker også på at det viktig å beskytte varslere, med anonymitet og vern mot sanksjoner. Selv har hun vært med på å innføre beskyttelser for varslere i EU.

Om trakassering rettet mot kvinner har hun følgende å si:

– Vi må sanksjonére den mannen som kaller sin kollega for en hore. Gjerne få dem ut av stillingen, men det må i hvert fall få konsekvenser.