Derfor har Gerhard Alsaker kjøpt to hoteller de siste fire månedene

Nyheter
0

Satser tungt på investeringer i murstein.

I slutten av april ble det kjent at lakseoppdretter Gerhard Alsaker har kjøpt 41 prosent av aksjene i Stord Hotell. 15. august var det duket for et nytt og vesentlig større kjøp. Gerhard Alsaker kjøpte da, gjennom sitt holdingselskap Meidell, Hotel Admiral av DNB Livsforsikring. Den cirka 10.000 kvadratmeter store hotelleiendommen i C. Sundts gate i Bergen er leid ut til Clarion Hotel Admiral, som er en del av Petter Stordalens Strawberry-gruppen.

Hotel Admiral ligger forøvrig på andre siden av Vågen, og med utsikt fra Alsakers 249 kvadratmeters leilighet på Bryggen, i sin tid kjøp av kaffebaronen Hermann Friele.

Taus
iLaks har den siste uken gjort gjentatte forsøk på å få kommentarer fra Gerhard Alsaker knyttet til hans hotellkjøp. Men, på samme vis som da iLaks som første avis omtalte hans planer om å bygge ny bolig – på over 2.500 kvadratmeter – har han ikke vært spesielt snakkesalig.

Hotel Admiral. Foto: Strawberry

– Jeg trodde iLaks skrev om laksemarkedet, ikke hotellmarkedet, sier Gerhard Alsaker kort.

Diversifisering
Da er hans mangeårige økonomidirektør og høyrehånd, Helge Nesse, mer meddelsom når iLaks treffer ham i Trondheim.

– Er hotellkjøpene motivert av grunnrenteskatt og formueskatt?

– Nei, det har ikke noe med grunnrenteskatten å gjøre, det er et spørsmål om å spre risikoen, sier Nesse. – Vi hadde, som du vet, et godt år i fjor, og vil spre investeringene. Så det har ingenting med skatten å gjøre, gjentar Helge Nesse.

Alsaker-konsernet, som eier og driver 24 matfiskkonsesjoner, fikk et resultat før skatt på drøyt 1,2 milliarder kroner i 2022. Tysnesoppdretteren slaktet da 37.000 tonn laks.