Equinor-styreleder overtar samme verv i Baring, og får med seg Ugland og Hushovd i styret

Nyheter
0

Jon Erik Reinhardsen blir ny styreleder i Baring Group, samt datterselskapene Baring Farsund og Baring Ocean. I tillegg kommer investorene Knut N. T. Ugland og Thor Hushovd inn som nye styremedlemmer i selskapene.

Baring Farsund har konsesjon og godkjenning til å produsere 24.000 tonn landbasert postsmolt/matfisk av laks i Farsund kommune. Reinhardsen har lang industrierfaring som mangeårig konsernsjef i PGS, og ledende stillinger i Alcoa og Aker Kværner. Han har lang og solid styreerfaring fra en rekke selskaper.

Reinhardsen er i dag blant annet styreleder i Equinor. Han vil være en solid ressurs for selskapene i den videre fasen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Jeg er imponert over hva selskapet har oppnådd så langt med godkjenninger på plass i Farsund og solid kompetanse på produksjon av laks fra ansatte og partnere, sier Reinhardsen.

– Entreprenørene som står bak, har etablert en solid plattform for videre utvikling av virksomheten både på land og til havs og jeg ser frem til et spennende samarbeid fremover.

Baring Farsund planlegger for byggestart av første byggetrinn i løpet av 2023. Første byggetrinn består av en årlig produksjon på 5.000 tonn stor postsmolt for salg. Baring Ocean utvikler teknologi for subsea offshore oppdrett sammen med en gruppering av samarbeidspartnere innenfor de forskjellige delene av verdikjeden. Prototype forventes å kunne ferdigstilles for testing i 2024.

Avtroppende Styreformann i Baring Farsund, Roald Reme, er fornøyd med å gi staffettpinnen videre til Jon Erik Reinhardsen.

– Vi tror erfaringen og kompetansen til Jon Erik vil være positiv i selskapets neste fase, sier Reme.

Roald Reme fortsetter i styrene som styremedlem sammen med Ole Kristoffer Torsvik og Lars Reme. Disse tre representererer hovedeier i Baring Group.

Illustrasjon: Baring