Vil ferdigstille nytt postsmoltanlegg på 14 måneder

Nyheter
0

Arbeidene er i full gang på det nye postsmoltanlegget. På Træna på Helgeland-kysten skal Gaia Salmon, godt assistert av RAS-leverandøren VAQ samt Øksnes Entreprenør og Overhalla Betongbygg, sørge for at det skal produseres årlig 7.200 tonn postsmolt i størrelsesorden opp til 800 gram.  

– Etter en konstruktiv og krevende samspillfase, ble arbeidet igangsatt i mars. Og den ambisiøse målsettingen er å sette inn den første smolten allerede mai 2024, sier administrerende direktør i VAQ, Sondre Høidalen, i en pressemelding.

– Det er et unikt installasjonstempo som vi aldri har vært med på før, men samtidig en spennende utfordring, forteller Høidalen, som er fornøyd med å få tildelt oppdraget.

Han legger til at dette er et hyggelig bidrag til selskapets leveringsportefølje i en tid bransjens aktivitetsnivå generelt preges av usikkerhet knyttet til innføringen av grunnrenteskatt.

– Både fylkeskommune, ikke minst kommune og resten av et entusiastisk øysamfunn, har lagt til rette for prosjektet vårt på en utmerket måte. Vi har rikelig med tilgang til sjøvann av ypperste kvalitet. Og melder behovet seg for utvidet aktivitet, er det muligheter for mer areal, sier administrerende direktør i Gaia Salmon, Erik Hernes.

Roald Dolmen er den største eieren i Gaia Salmon, med Aker Capital også som en vesentlig investor.

Illustrasjon: Gaia Salmon