Nutreco og Holmøy-konsernet går inn på eiersiden i Andfjord Salmon

Nyheter
0

Deltar i en rettet emisjon på 38 millioner kroner i selskapet som fører opp et landbasert oppdrettsanlegg på Andøya.

– Nutreco er en meget anerkjent aktør innen oppdrettsindsutrien, med Skretting som leverer verdensledende fôr og tjenester til oppdrettere over hele verden. Holmøy er et høyt respektert norsk sjømatkonsern med sterk lokal tilknytning til Andfjord Salmon. Vi gleder oss å inngå disse avtalene, som vil bringe om bord to strategiske investorer til Andfjord Salmon og sikre forsyning av vårt foretrukne fôr, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

Skretting-eieren er allerede engasjert i flere landbaserte oppdrettsprosjekter.

– Hos Nutreco er vi forpliktet til formålet vårt om å fôre fremtiden. Vår investering i Andfjord Salmon støtter fullt ut våre ambisjoner om å tilby løsninger til en dynamisk og viktig sektor som er avgjørende for å sikre at havbruk fortsetter å møte sjømatbehovene til vår voksende globale befolkning i en bærekraftig måte, sier Erik Tveteraas, investeringsdirektør i Nutreco.

Holmøy er et sjømatkonsern med base i Vesterålen, med interesser i hvitfisk og laks. Gruppens hovedvirksomhet er drift av trålere gjennom rederiet Prestfjord, oppdrett gjennom Eidsfjord Sjøfarm, som har en årlig produksjon på 20.000 tonn laks, samt Holmøy Fryseterminal. Holmøy vil investere i Andfjord Salmon gjennom Eidsfjord Sjøfarm, som allerede eier 66.400 aksjer i Andfjord Salmon.

– Fisk er vårt kompetanseområde, og vi er dedikerte til å utvikle nye teknologier og produksjonsmetoder. Å investere i Andfjord Salmon er derfor et naturlig engasjement for en bransje vi brenner for og hvor begge deler bedrifter er sterkt knyttet til Vesterålen og Nord-Norge. Vi håper også at denne satsingen kan stimulere til diskusjoner om videre samarbeid muligheter mellom Holmøygruppen og Andfjord Salmon, sier Knut Roar
Holmøy, administrerende direktør i Holmøygruppen og styremedlem i Andfjord Salmon.

Nutreco skal investere 20 millioner kroner i Andfjord Salmon, mens Eidsfjord Sjøfarm
vil investere åtte millioner kroner. Tegningskursen i den rettede emisjonen er 39,60 kroner.

Totalt vil emisjonen gi et brutto proveny på 38 millioner kroner. Inntektene er tenkt brukt delvis til finansiering av selskapets ekspansjonsplan og generelle bedriftsformål.

I forbindelse med investeringen har Andfjord Salmon inngått en langsiktig strategisk fôravtale med Skretting. I henhold til avtalen forplikter Skretting seg til å levere et fôr som er spesifikt skreddersydd til Andfjord Salmons gjennomstrømningsteknologi for å sikre optimal vannkvalitet, fiskevelferd og vekstvilkår i det landbaserte bassenget.