Fra 15 til 74 ansatte.
Salten Salmon i Bodø har snudd underskudd til overskudd i løpet av første halvår i år. Det var en utfordrende start i 2019, og med underskudd også i 2020 på nær ti millioner kroner. Ved utgangen av juli i år, er overskuddet på 3,4 millioner kroner av en omsetning på 44 millioner kroner.
Fra fabrikken er det sendt ut rundt 2.500 tonn ferdige lakseprodukter. Staben har vokst betydelig det siste halvåret, og i dag er 74 personer sysselsatt.
Sjømatbyen Bodø
Salten Salmon har nå to og et halvt år med drift bak seg. Bedriften er en del av Salten Aqua-gruppen, som følger utviklingen tett.
– Da vi åpnet fabrikken hadde vi en visjon om å bidra til å gjøre Bodø til en sjømatby, og dette er et stort steg i riktig retning, Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.
Giret opp produksjonen
– Vi har hatt fullt trykk i fabrikken, og ser for oss at vi skal fortsette den positive utviklingen vi har hatt hittil i år. Dette er selvfølgelig gode nyheter for våre aksjonærer, men også for arbeidsstokken og hele byen vår, forteller Robert Johansen, daglig leder hos Salten Salmon.
– Løsningen for oss har vært å sette opp produksjonen et helt gir, og være bevisst på hva slags oppdrag vi tar på oss. Økt produksjon krever flere folk på jobb, og vi får utnyttet kapasiteten vår på en bedre måte, forteller Tommy Pettersen, fabrikksjef hos Salten Salmon.
– I begynnelsen var vi en liten arbeidsstokk på rundt ti personer. Nå kjører vi ofte to skift, og har en mye større arbeidsstokk. Det er veldig positivt, men ikke alltid like lett å dra kjennskap på nye fjes bak ansiktsmaska, forteller Kyrre Jacobsen, formann hos Salten Salmon.