Styremedlem tar grep etter Proximar-halvering

Nyheter
0

Det bergensbaserte selskapet skal bygge et landbasert oppdrettsanlegg for laks i Japan, men er halvert i verdi etter to og en halv måned på børs.

Proximar Seafood, med Grieg-familien som en nær støttespiller, har fått et tøft møte med Oslo Børs. Onsdag støttekjøpte styremedlem Helge Nielsen 25.000 aksjer til en snittpris på 9,99 kroner.

Det er langt under kursen ved børsintroduksjonen, på 18,60 kroner, i begynnelsen av februar.

Kjøpet ble gjort gjennom investeringsselskapet Helida, som etter transaksjonen eier 1.025.000 aksjer og er femte største aksjonær i Proximar Seafood.

Les også: Produksjonstrøbbel gir nedkjøling av RAS-feberen

Proximar fikk rundjuling på børsen tirsdag etter å ha lagt frem årsresultatet for 2020. Dette viste, naturlig nok, at selskapet ikke har inntekter. Inntektene vil først komme etter at selskapet har bygget sitt oppdrettsanlegg ved foten av Mount Fuji.

Proximar signerte byggekontrakt og en endelig tomtekjøpsavtale med Daiwa House Industri i begynnelsen av mars. Byggeforberedelsene startet opp samme måned. Selskapet skal føre opp det første store RAS-anlegget for atlantisk laks i Japan. Dette anlegget søker Proximar Seafood å finansiere blant annet med et grønt obligasjonslån, som foreløpig ikke er hentet inn.