– Med en lav kontraktandel i Norge venter vi at Mowi vil ha dratt nytte av den markante oppgangen i spotpriser

Nyheter
0

Etter en tung start på året klatret lakseprisen med over 20 kroner i løpet av første kvartal. Analytikerne tror Mowi har profittert på det.

Slaktevolumene er fortsatt høye og er rapportert å være opp 22 prosent i mars etter en vekst på 15 prosent i februar, ifølge Pareto Securities, som mener det er støttende for tilbudsvekstestimatet på syv prosent, melder TDN Direkt.

Før børsåpning tirsdag vil Mowi legge frem sin slakteoppdatering for første kvartal, ifølge Pareto. Pareto venter et operasjonelt driftsresultat på 93 millioner euro i kvartalet, av et slaktevolum på 116.000 tonn.

«Vi forventer den største kvartalsforbedringen i Americas, med noe positivt bidrag fra Chile og nullmarginer i Canada. I Norge venter vi en alt-inklusiv margin på 1 euro pr kilo», skriver meglerhuset.

Sparebank 1 Markets venter et operasjonelt driftsresultat på 101 millioner euro, men poengterer at det er usikkerhet knyttet til hvordan vintersår har påvirket de oppnådde prisene i Norge.

«Med en lav kontraktandel i Norge venter vi at Mowi vil ha dratt nytte av den markante oppgangen i spotpriser mot slutten av kvartalet. For Farming-segmentet venter vi et driftsresultat på 74 millioner euro», skriver meglerhuset.