Analytikere strides om Grieg Seafood må hente penger

Nyheter
0

Balanse og likviditet i fokus etter kvartalsoppdatering.

Grieg Seafood leverte sin trading update for første kvartal i morges. Her fremgikk det at selskapet slaktet 13.600 tonn laks, samt en presentasjon av selskapets produksjonskostnader i tre av sine fire regioner. Shetland, som skal selges, var ikke inkludert.

Meglerhuset Kepler Cheuvreux nedjusterer sine resultatprognoser for 2021 noe for å reflektere for vintersår på laksen i Finnmark, og tar ned kursmålet til 122 kroner, fra 125 kroner, skriver TDN Direkt.

Likviditet
Analytikeren mener at selskapet vil ha en anstendig likviditet, selv i et scenario uten salg av Shetland-virksomheten, ettersom kredittfasiliteten til selskapet er ventet å gi nødvendig støtte.

Grieg-aksjen fikk rundjuling onsdag etter en analyse fra Carnegie hvor analytiker Lars Konrad Johnsen anslo et emisjonsbehov på 1-2 milliarder kroner i andre halvår i år.

Torsdag skriver Carnegie-analytikeren at slaktevolumene var høyere enn ventet i første kvartal, men kostnadsnivået i Finnmark indikerer en betydelig negativ margin for driftsresultatet pr kilo, og estimerer at 30-50 prosent av volumet i kvartalet er kvalitetsnedklassifisert.

Med en gjennomsnittlig salgspris på 30-35 kroner pr kilo for den nedklassifiserte fisken vil resultatet trolig bli enda svakere enn meglerhusets estimat på -1,2 kroner for driftsresultat pr kilo i kvartalet, mener han.

«Vårt negative syn på Grieg Seafood er ytterligere forsterket av oppdateringen», skriver Lars Konrad Johnsen i Carnegie.

Realisert pris
Sparebank 1 Markets venter at realisert pris i Finnmark var lavere enn kostnadsnivået på 46,9 kroner pr kilo, og venter derfor at selskapet vil tape penger i Finnmark i kvartalet. På konsernnivå venter meglerhuset et operasjonelt driftsresultat på -9 millioner kroner ekskludert Shetland, og -31 millioner kroner inkludert Shetland.

Etter lunsj torsdag handles Grieg-aksjen på 78 kroner, mer eller mindre uforandret fra gårsdagens kurs.