Fritidsfiskere hevder de var en meter unna å bli truffet av oppdrettskatamaran: – Vi vil ta lærdom av saken, sier serviceselskapet

Nyheter
1289

Alfon Danielsen og svigerbroren Odd Gunnar Knudsen holdt på sette ut kveitelina i Øksfjorden i Finnmark mandag kveld da båten «Eyr» fra AQS på oppdrag for Grieg Seafood kom faretruende nært, ifølge duoen.

Det skriver Altaposten.

Ifølge Alfon Danielsen hadde servicekatamaranen «Eyr» fra AQS i Flatanger kurs rett mot dem, og skal ha passert bare en meter unna. Han hevder også at han ikke så noen fra mannskapet til rors eller på dekk.

– Hvor mannskapet på denne katamaranen befant seg da de styrte rett mot oss, det er sannelig ikke godt å si. Jeg hadde en mistanke om at de hadde satt på autopiloten og bare gikk mot Kræken (i Øksfjord red.anm.) på full geiping, mens de holdt på med noe annet, uten å ense oss som holdt på å sette lina, sier Danielsen til Altaposten.

Samfunnskontakt i Grieg Seafood, Roger Pedersen, sier selskapet har bedt om en redegjørelse for hendelsen fra AQS. iLaks har bedt om en kommentar fra Pedersen, men han ønsker ikke å si noe mer utover det som står i lokalavisen.

Daglig leder i AQS, Ove Løfsnæs, sier til Altaposten at selskapet beklager hendelsen. Han anser det likevel som usannsynlig at hele mannskapet skal ha vært om bord i lugaren, men at det heller dreier seg om en feilvurdering.

Nå vil serviceselskapet gjennomgå hva som har skjedd.

– Ja, for slik skal det ikke være, vi vil gå gjennom saken og ta lærdom av den. Vi vil følge dette opp også med de involverte fiskerne og så må mannskapet på «Eyr» ta inn over seg at det har vært en uønsket hendelse, sier Løfsnæs til avisen.

iLaks har forsøkt å kontakte Løfsnæs for ytterligere kommentarer om hendelsen uten å få svar.

AQS har 22 servicefartøy. I 2018 fusjonerte selskapet med KB Dykk.