Fjernes fra oppdrettsdekning

Nyheter
1414

Kjersti Sandvik, som nå går svanger med boken «Under overflaten – en skitten historie om det norske lakseeventyret» har i en årrekke vært ansvarlig for FiskeribladetFiskarens dekning av oppdrettsnæringen.

Les også: Fiskaren-journalist slakter oppdrettsnæringen i ny bok

Fiskeribladet Fiskaren er et underbruk av IntraFish Media. Administrerende direktør Pål Korneliussen i IntraFish Media viser til Fiskaren-redaktør Øystein Hage for en kommentar til boken.

– Redaktør Øystein Hage i FBFI, som er Kjerstis leder, har lest boken, sier Korneliussen til iLaks.

Interessant
Hage bekrefter at han kjenner bokens innhold.

– Jeg har lest boken, ja. Hun har jobbet med den i en lengre periode, og har hatt ulønnet permisjon fra oss ved flere anledninger for å fullføre den. Hun har fått stipend fra både Fritt Ord og Fagpressen. Den omhandler en rekke ulike sider av norsk oppdrettsnæring, og mange vil garantert synes den er interessant, sier Hage, og skynder seg med å understreke: – Boken er hennes vurderinger, og representerer ikke våre holdninger til norsk oppdrettsnæring.

Sandvik har lenge spesialisert seg på oppdrettsdekning. Den tiden er nå over.

Eget ønske
– Kjersti vil fremover ikke jobbe med denne type stoff i FiskeribladetFiskaren. Hun vil heller ikke skrive kommentarer på dette stoffområdet, fortsetter Hage. – Dette er også etter hennes eget ønske, legger han til.

– Ellers synes jeg det er flott at vi har så flinke folk om bord at de føler de kan skrive bøker om det som opptar dem.

Også Korneliussen markerer avstand til bokens innhold.

– Boken er helt og holdent hennes egne tanker og meninger om oppdrettsnæringen, og representerer således ikke hverken FiskeribladetFiskaren eller IntraFish sitt syn på næringen, sier IntraFish-direktøren.

Rutiner
– Kjersti har hatt permisjon fra journalist-jobben i FBFI mens hun skrev boken. I henhold til våre rutiner vil Kjersti framover ikke jobbe med oppdrettsstoff, men skrive om andre områder. Hun vil altså for eksempel ikke skrive kommentarer om oppdrett. Dette fordi hun i forbindelse med lansering av boken kan oppleves å være en aktør og ikke reporter, bemerker han.

– Vi synes ellers det er flott at våre journalister føler seg kompetente til å skrive bøker om fagfeltet de jobber med, sier Korneliussen.

Kjersti Sandvik er kjent med at hun blir tatt av for videre dekning av oppdrettsnæringen i avisen.

– Ja, i hvertfall i en periode. Om det blir for alltid, vet jeg ikke. Det er en kjempespennende tid å skrive om andre ting i sjømatnæringen også, sier hun.