Vurderer å saksøke Calanus for titalls millioner

Nyheter
1287

Bodø-firmaet Nordic Aqua Gear vurderer søksmål mot Calanus etter at sistnevntes luseskjørt-patent ble opphevet.

Det skriver Avisa Nordland.

Tidligere denne uken ble det kjent at den statlige Klagenemnda for industrielle rettigheter (KFIR) opphevet luseskjørt-patentet til Salgard, som ble skilt ut fra Calanus i 2015.

– Gjør jurdiske vurderinger
I 2014 tok Calanus ut søksmål mot konkurrenter for inngrep i selskapets patent, og vant fram i tingretten. Senere vant de også frem i Borgarting lagmannsrett. Et av selskapene som tapte rettssakene i tingretten og lagmannsretten, Nordic Aqua Gear (NAG), vurderer nå å saksøke Calanus.

– Vi gjør nå juridiske vurderinger rundt det faktum at vi er urettmessig dømt i to rettsinstanser. Nå er vi bare glad vår kollega og konkurrent Mørenot har vunnet fram i Klagenemden for industrielle rettigheter. Det er til bransjens beste, sier styreleder Stephen Fu.

Kjent med krav
NAG måtte stoppe salget av sitt luseskjørt da Calanus fikk medhold i lagmannsretten. Fu sier til avisen at mindretallet i lagmannsretten kom fram til at selskapet skulle hatt 13,3 millioner kroner erstatning og vært tilkjent et betydelig beløp i saksomkostninger.

– Siden den gang er det gått ytterligere to år slik at dette beløpet er vesentlig økt, påpeker Fu om konsekvensene.

Administrerende direktør i Calanus, Gunnar Rørstad, sier de er kjent med at NAG vil fremme et krav, men at de ikke kjenner detaljene. Han sier også at det ikke er tatt en avgjørelse på om de vil anke avgjørelsen fra KFIR.