Vil sprenge ut 1,3 millioner kubikkmeter fjell for landbasert oppdrettsanlegg

Nyheter
1451

Sotramannen Geir Nordahl Pedersen har etablert selskapet Losna Seafood, og vil bruke det som verktøy for å bygge et landbasert oppdrettsanlegg for laks på avsidesliggende Losna i Solund kommune.

Les også: Vil produsere laks i 410 meter langt fjellbasseng i Ytre Sogn

Nordahl Pedersen har nærmest identiske planer på Averøy utenfor Kristiansund.

30.000 tonn på land
Her vil han bygge et landbasert oppdrettsanlegg, med 26 lukkede merder i et 400×65 meter stort fjellbasseng. Ifølge Tidens Krav skal anlegget produsere settefisk, smolt og matfisk på samme lokalitet. Totalproduksjon er ventet å bli 30.000 tonn laks årlig. Averøy Seafood skal også bygge renseanlegg, klekkeri, slakteri og kassefabrikk på området.

Torsdag møtte Nordahl Pedersen, og konsulentene Even Akerø og Trond Haugland fra Akon, naboene til det nedlagte småbruket Tøfta han har kjøpt mellom Øksenvågen og Stavneset i Averøy.

1,3 millioner kubikkmeter 
– Er det ingen som er positive her da? spurte Nordahl Pedersen mot slutten av møtet etter å ha fått motbør fra flere i salen, spesielt fra beboere i Øksenvågen boligfelt og Stavnesets Venner.

1,3 millioner kubikkmeter fjell skal sprenges ut for å gi plass til anlegget.

– Vi fikk et stort engasjement, og vi fikk veldig mange gode innspill som vi vil ta med oss videre i planarbeidet, oppsummerte Pedersen da møtet var over.

Averøy Seafood håper å ha fisk i merdene i 2018.