– Vi som har vært med lenge, vet at bransjen egentlig er et badekar, og vi er alle i det samme vannet

Nyheter
637

Daglig leder i servicebåtrederiet AQS, Ove Løfsnæs, mener aktører i oppdrettsnæringen er først og fremst samarbeidspartnere.

Det er i et intervju med Trønder-Avisa i forbindelse med offentliggjøringen av skattetallene, at Løfsnæs deler sine tanker både om fortid, nåtid og fremtid. Ifølge avisen er Løfsnæs den tiende rikeste personen i Trøndelag med en formue på 521 millioner kroner.

Løfsnæs forklarer suksessen med at det har vært og er gode tider i laksenæringen.

– Det er jo det som har gjort at det har oppstått noen store formuer, sier han.

Avisen skriver videre at mange av navnene på topp 30-listen har vært like lenge i næringen som Løfsnæs. AQS-sjefen sier det kan være både gnisninger og konkurranse mellom selskapene i oppdrettsnæringen, men legger til at de seriøse aktørene som overlever tenker både langsiktig og samarbeider med andre.

– Vi kan jo ha ulike interesser i forskjellige saker, men først og fremst er vi opptatt av utviklinga av bransjen vår. Vi som har vært med lenge, vet at bransjen egentlig er et badekar, og vi er alle i det samme vannet. Vi er avhengige av at dette forvaltes godt, slik at vi kan holde på i tiår etter tiår, sier Løfsnæs.

Løfsnæs mener videre at oppdrettsnæringen kan se helt annerledes ut om ti år, dersom Atlantic Sapphire lykkes med sine planer i USA.

– Da kan næringen på norskekysten plutselig være vesentlig mindre enn den er i dag, sier han.