Varsler børsnotering for landbasert lakseoppdretter

Nyheter
1705

Proximar Seafood planlegger å produsere laks på land ved foten av det ikoniske Mount Fuji i Japan. Nå opplyser den største eieren i Proximar Seafood, Grieg-familien, at selskapet kan bli notert på Oslo Børs’ markedsplass Merkur Market i løpet av høsten.

iLaks har omtalt planene til Proximar Seafood flere ganger, senest i slutten av juli, da medgründer og administrerende direktør Joachim Nielsen uttalte at de var klare til å gå i gang med byggingen av anlegget.

Anlegget, som skal ligge ved foten av Mount Fuji, skal produsere 5.300 tonn sløyd laks i første fase. Fra 2024 er planen å utvide med ytterligere 21.000 tonn. Ifølge Nielsen vil anlegget koste rundt en milliard kroner. I juli fortalte han at selskapet blant annet jobbet med japanske banker for å sikre finansiering. 

Den største eieren i Proximar Seafood er Per Grieg jr. og hans familie med 31 prosent. Ifølge Grieg jr. blir antakelig Proximar Seafood notert ved Oslo Børs’ markedsplass Merkur Market i løpet av denne høsten.

– Jeg har lenge fulgt med på landbasert lakseproduksjon. I Grieg Seafood har vi lagt stor vekt på postsmolt, at vi produserer fisken større på land før vi setter den i sjø. Om en skal produsere hele fisken på land, mener jeg at det må gjøres nær markedet, noe Proximar gjør. Vi sparer 25–30 kroner kiloen sammenlignet med å produsere laks i Norge, sier Grieg jr. til Dagens Næringsliv

Til samme avis sier Joachim Nielsen at de forventer byggestart i løpet av året med første slakt av fisk om rundt tre år.

Her, ved foten av det ikoniske Mount Fuji i japan, skal Proximar Seafood drive oppdrett av laks. FOTO: Proximar Seafood