Valka landet InnovaNor-avtale

Nyheter
1062

SalMar har valgt å samarbeide med det islandske teknologiselskapet Valka for å designe, produsere og installere et system for intern logistikk, sortering og pakking av laks i SalMars nye prosesseringsanlegg i Senja kommune.

Det opplyser Valka i en pressemelding. 

Grunnarbeidet for Salmars nye fabrikk på Senja, InnovaNor, startet i august i fjor. Produksjonsstart er forventet i midten av 2021.

Ifølge Valka er systemet som leveres til SalMar designet for å håndtere en  en kapasitet på opptil 200 fisk i minuttet eller 50 tonn i timen.  I tillegg til utstyr, er også Valkas programvare RapidFish inkludert i avtalen. RapidFish blir brukt for kontroll av hele produksjonsprosessen, fra mottak av råstoff til pakking, ordre behandling og utskiping av ferdig pakket vare.

– Valka har jobbet tett sammen med SalMar for å tilpasse systemet etter vårt behov. InnovaNor-anlegget kommer til å være det mest avanserte av sitt slag og vi gleder oss til å jobbe videre med Valka i dette prosjektet, som mest sannsynlig vil endre industrien, mener Ole Meland, teknisk sjef hos SalMar.

Helgi Hjalmarsson. FOTO: Valka

Helgi Hjalmarsson, administrerende direktør for Valka, sier det islandske selskapet er glade for å kunne ta del i prosjektet.

– Prosjektet representerer et viktig steg mot å styrke Valkas posisjon i lakseindustrien. Det er en utfordring, men vi kommer til å gjøre vårt beste for å oppfylle og overgå kundenes forventninger, sier Hjalmarsson i pressemeldingen.