Vadheim Akvapark håper å starte byggingen til våren

Nyheter
1275

Vadheim Akvapark vil bruke mellom 150 og 250 millioner kroner på et nytt postsmoltanlegg.

I fjor høst fikk Vadheim Akvapark konsesjon til produksjon av inntil 6.000 tonn fisk i et nytt anlegg, som skal ligge i næringsparken i Vadheim i Høyanger kommune. Selskapet er eid av den danske fôrprodusenten Aller Aqua (66 prosent) og Hjetland Industripark (34 prosent). Sistnevnte er heleid av Høyanger kommune.

Tanken til Vadheim Akvapark er bygge et anlegg, som dekker hele produksjonen fra rogn til slakteferdig fisk, men først skal postsmoltplanene realiseres. Det bekrefter styreleder Sturle Skeidsvoll i Vadheim Akvapark overfor lokalavisen Ytre Sogn. Ifølge Skeidsvoll satser selskapet på å komme i gang med byggingen av postsmoltanlegget til våren.

Til iLaks opplyser Skeidsvoll at postsmoltanlegget får en prislapp på mellom 150 og 250 millioner kroner, og at de for tiden jobber med å få på plass finansieringen. Aller Aqua skal selv gå tungt inn i prosjektet, men også andre samarbeidspartnere.

Aller Aqua har i flere år drevet luseforsøk i Vadheim. I oktober 2018 fortalte Skeidsvoll til iLaks at det kom til å være en sterk kobling mellom det planlagte postsmoltanlegget og luseforsøkene.

– Det er ingen motsetning, prosjektene går hånd i hånd, sa Skeidsvoll.