Utvider settefiskanlegg for 130 millioner kroner

Nyheter
3918

Forrige storutbygging til Grieg Seafood i Trosnavåg i Rogaland var i 2011. Nå utvides anlegget for 130 millioner kroner, og konsesjonen økes fra fem millioner laks til 15 millioner laks.

Det skriver Haugesunds Avis.

– Vi brukte fem år på å bygge oss opp til full kapasitet forrige gang vi bygget nytt. Vi skal bruke god tid nå også, slik at alle lærer alle oppgaver og hele anlegget å kjenne. Det er ikke bare å pøse på, sier leder for utvidelsesprosjektet, Atle Jøsang.

Når utvidelsen er ferdig vil et tillegg på 5000 kubikkmeter påvekstanlegg, og omtrent 4000 kvadratmeter over to etasjer stå disponibelt for de ansatte.

Jøsang forteller også at produksjonstiden vil forkortes med det nye anlegget. Laksen vil være slakteklar etter 10-12 måneder, mot 16-18 måneder tidligere.

Produksjonen blir rundt 1200 tonn i 2018.

– Dette er en stor arbeidsgiver som spiller en viktig rolle i nærmiljøet og har satset på lokal arbeidskraft. Det er ikke få unge som har hatt sommerjobb her, sier ordfører i Bokn kommune, Tormod Våga (Sp).