– Utfordringen er at vi må utføre vedlikeholdsarbeid med fisk i systemet. Det er som å vedlikeholde et fly i luften

Nyheter
0

Atlantic Sapphire ble rystet av et nytt produksjonsuhell i helgen. Konsernsjef og gründer Johan E. Andreassen medgir at det er en krevende situasjon.

Ikke uventet fikk Atlantic Sapphire rundjuling på børsen, og måtte tåle et fall på 15 prosent mandag. Flere meglerhus var ute med negative analyseoppdateringer, blant dem DNB Markets som senket sitt suksessanslag fra 70 til 60 prosent.

Johan Andreassen sier til iLaks at han «aldri kommenterer analytikerapporter eller aksjekurser generelt».

Mange hendelser
– Vi ser kontinuerlige forbedringer internt og er sikre på at vi vil komme til stabil drift med de guidede slaktevolumene. Dessverre har vi hatt for mange hendelser de siste par årene, og vårt oppdrag er å eliminere disse over tid, sier han.

Fredag mistet selskapets anlegg i Hvide Sande i Danmark 400 tonn laks – mer enn det samlede slaktevolumet i andre kvartal.

Les også: Nytt produksjonsuhell for Atlantic Sapphire – 400 tonn laks tapt

I luften
– Jeg kan ikke kommentere detaljene i vedlikeholdsarbeidet. Generelt er utfordringen at vi må utføre vedlikeholdsarbeid med fisk i systemet. Det er som å vedlikeholde et fly som flyr i luften. Det krever ekstrem oppmerksomhet på detaljer og risikovurderinger, sier Andreassen.

Han legger til at selskapet ikke ser noen grunn til å endre produksjonsplanene for Danmark (2.500 tonn).

– Vi vet at systemene kan håndtere de designede volumene, forklarer Andreassen.