Ulltveit-Moe ledet utvalget som ville ha grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen. Dette sier hun nå

Nyheter
1047

Selv om ikke leder i Havbruksskatteutvalget, Karen Helene Ulltveit-Moe, fikk ønsket sitt om grunnrenteskatt på havbruk oppfylt, håper hun produksjonsavgiften kan være starten på en mer omfattende skattelegging senere.

Tirsdag droppet regjeringen forslaget fra Havbruksskatteutvalget om 40 prosents sats for grunnrenteskatt for havbruk, og foreslo heller en produksjonsavgift.

Økonomiprofessor Karin Helene Ulltveit-Moe ledet Havbruksskatteutvalget, og var endel av flertallet som ønsket grunnrenteskatt på oppdrett. Til NTB sier hun produksjonsavgiften har mange uheldige sider ved seg, men hun ønsker ikke å være så kritisk til at grunnrenteskatten nå er avlyst.

– Ethvert forslag som kommer nå, må man se i lys av den økonomiske krisen vi står inne i. Det er ikke noe naturlig tidspunkt for å introdusere en skatt som gir en betydelig skjerpelse, mener hun.

Ulltveit-Moe sier imidlertid videre at hun håper innføringen av særskatten kan legge grunnlaget for en mer omfattende skattelegging av næringen på et senere tidspunkt.