Tøft siste kvartal for Benchmark

Nyheter
0

Solgte med tap.

Fiskehelseselskapet Benchmark Holding har avvikende regnskapsår, og regner kvartalet som endte 31. desember 2023 som det første i 2024. I dette kvartalet omsatte det britiske selskapet for 40,5 millioner pund, 26 prosent lavere enn et særlig sterkt samme kvartal året i forveien.

Inntektene i Genetics-divisjonen ble 15,2 millioner pund, mens Advanced Nutrition solgte for 19,3 millioner pund. Health-divisjonen nøyde seg med en omsetning på 6,1 millioner pund etter kansellerte ordrer av produktene Ectosan Vet og CleanTreat. Selskapet har tatt initiativ til å endre forretningsmodellen for disse to produktene, fremgår det av en melding fra selskapet torsdag morgen.

EBIT endte på -4,4 millioner pund i kvartalet, mens nettoresultatet ble -7,6 millioner pund. Benchmark har en nettogjeld, ekskludert leasing, på 57,5 millioner pund.

Genetics fikk i høst en påvisning av ILA-virus i en fisketank i stamfiskanlegget i Salten. Det har ikke vært flere tegn på ILA i anlegget eller i den spesifikke tanken, opplyser selskapet.

Tidligere i vinter ble det kjent at selskapet er lagt ut for salg, motivert av det eierne mener er for lav verdsettelse.

Les også: Benchmark og STIM er til salgs. Hvem vil kjøpe – og hvorfor?

Salmobreed Salten. Foto: Benchmark