Tidligere Norse-sjef har blitt daglig leder i nye Namdal Plast

Nyheter
1283

I 2017 gikk Namdal Plast konkurs. Nå har selskapet fått nye eiere, og Tom Lerberg, som var tidligere eier og leder i konkursrammede Norse Production, har blitt daglig leder i trønderbedriften.

Det skriver Namdalsavisa.

Det var i august 2017 at Namdal Plast meldte oppbud etter et erstatningskrav på 5,6 millioner kroner fra Marine Harvest (nå Mowi). Bedriften gikk også konkurs i 2005, men ble reetablert på senhøsten samme år.

I 2018 kjøpte Per Herlof Sellæg og datteren Pia Lundseng konkursboet av banken. Tidligere eier av Namdal Plast, Atle Opdahl, er i nye Namdal Plast ansatt med ansvar for salg og prosjektledelse. Inn er også Tom Lerberg kommet. Han har siden mai vært daglig leder i nye Namdal Plast.

Lerberg er kanskje mest kjent i forbindelse med at han i april i fjor meldte oppbudsbegjæring for Norse Production, som slaktet og pakket laks for Sekkingstad. Lerberg mente at Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), LO og en inngåelse av en tariffavtale, var grunnen til at Norse Production gikk dukken. Senere ble det rettssak da ingen av de NNN-organiserte fikk jobb da Sund Laksepakkeri tok over slaktingen og pakkingen for Sekkingstad etter konkursen til Norse. En rettssak de NNN-organiserte for øvrig vant. 

Tom Lerberg. FOTO: Privat

Etter konkursen fortalte Tom Lerberg til iLaks at han skulle se seg etter jobbmuligheter i Polen, men nå skal han altså lede nye Namdal Plast.

– Vi satser på å omsette for mellom 15 og 20 millioner kroner til neste år, og om to år skal vi være cirka 20 ansatte, sier Lerberg til Namdalsavisa.

Lerberg håper nye sertifiseringskrav til oppdrettsnæringen i 2020, vil bety økt oppdragsmengde for Namdal Plast.

iLaks har forsøkt å kontakte Tom Lerberg for en kommentar, uten å få svar.