Har fått innpass i den største økologiske matvarekjeden.
Oppdrettsgründer Olav Skjøtskift i Oppdal fjellmat & fjellfisk og Stein Kjartan Vik har inngått et samarbeid med Hardanger Fjellfisk. Samarbeidet innebærer at norsk fjellørret skal selges hos Whole Foods i USA.
Det melder lokalavisen OPP.
– Smak, konsistens og utseende er veldig viktig, samt at den er produsert på en bærekraftig måte. Amerikanerne er veldig opptatt av hvordan fisken er produsert og hva den har spist, forteller Skjøtskift til avisen.
Ørret fra eget anlegg må vente
Skjøtskift og Vik har planer om et eget landbasert oppdrettsanlegg for fjellørret.
Foreløpig må disse planene vente, mens det jobbes med investorer og ulike sektormyndigheter.
Det er altså grunnen til at det i mellomtiden er inngått en avtale med Hardanger Fjellfisk.
Håpet er at denne markedsadgangen på sikt skal gjøre at investorer fristes til å investere i det planlagte landbaserte oppdrettsanlegget.
Stortingsrepresentant imponert
I forrige uke hadde gründer og lokalpolitiker Olav Skjøtskift med seg partifelle og stortingsrepresentant Heidi Greni på befaring.
Sammen så de på området hvor det nye landbaserte oppdrettsanlegg skal ligge. Anlegget forventer å produsere 3250 tonn fisk årlig og ha opp mot rundt 50 ansatte.
Hun forteller til OPP at hun synes prosjektet er veldig spennende.