Fiskehandler og delikatessebutikk gikk over ende.
I slutten av august sikret Eirik Sundal seg en 330 kilos makrellstørje, som hadde endt opp i en av merdene til Osland Havbruk.
– Det er ikke ofte vi får tak i så lokal eksklusiv råvare, så jeg takket ja på flekken, sa Sundal, innehaver av tre Sabi Sushi-restauranter i Bergen.
I over 26 år har Sundal vært medeier og daglig leder i Strandkaien Fisk. Men nå er det slutt.
– Det ble rett og slett for tøft. Vi pådro oss en del gjeld da vi satset, så har tidene endret seg, sier Sundal til Bergens Tidende.
I vel tre år har de fire butikkene Kvamme Kolonial & Fetevare, Strandkaien Fisk, Cafe Bergen og Sabi Sushi vært samlet under samme tak i Strandgaten 6 i Bergen.
Sundal opplyser at alle med unntak av Sabi Sushi har ligget under selskapet Strandkaien Fisk, som nå har gått over ende. Tirsdag gikk Sundal til tingretten og begjærte oppbud i selskapet.
I 2020 omsatte selskapet for 24 millioner kroner, men måtte tåle et negativt resultat før skatt på snaue 700.000 kroner. Egenkapitalen lå da på 1,1 millioner kroner.
Regnskapene for 2021 er ikke levert til Brønnøysundregistrene ennå, men Sundal opplyser at «det gikk noenlunde i balanse». I 2022 gikk det greit helt til selskapet møtte veggen med en strømregning på 85.000 kroner i august.
Virksomheten er nå overdradd til Bernard Torghandel, som overtok 1. desember. Alle de ti ansatte beholder jobbene sine.
Sundal har, ifølge BT, inngått en franchiseavtale med Sabi Sushi, og skal fortsette å drifte sushirestauranten i Strandkaien 6.