Sushi-kokk sikret seg makrellstørjen for 80.000 kroner

Nyheter
0

Nå selges den som sushi-biter i Bergen.

Det var lørdag morgen røkterne hos Osland Havbruk i Høyanger oppdaget en 330 kilos makrellstørje i en av merdene til selskapet. Storfisken ble avlivet og overtatt av fiskegrossist Lerøy Alfheim i Bergen.

– Vi fikk en forespørsel om vi hadde kunder som kunne tenkes å ville ta hånd om den store makrellstørjen. Fisken veide 330 kilo, og vi har sjelden hatt så store eksemplarer av denne fisken her hos oss. Jeg tenkte med en gang at Eirik Sundal som driver Sabi Sushi kunne ha bruk for en slik fisk, sier markedssjef hos Lerøy, Kenneth Larsen, til Fanaposten.

Eirik Sundal behøvde ikke å tenke seg om to ganger.

– Det er ikke ofte vi får tak i så lokal eksklusiv råvare, så jeg takket ja på flekken, forteller Sundal, som er innehaver av tre Sabi Sushi-restauranter i Bergen.

Les også: Fiskerømming etter makrellstørje-visitt

Sushikokkene brukte fire timer på skjære ut den edle råvaren.

– Fisken er så stor at selv en stor kniv er liten, sier Sundal til NRK.

– Det er noen kilo med kjøtt. Det er klart at det blir mange, mange tusen sushibiter av dette, sier Sundal.

Selv om fisken er eksklusiv, blir prisene på menyen akkurat som før.

– Torsoen har vi tenkt å ta litt mer for. Det er en eksklusiv vare.