Støtte til krigen står sterkt i oppdrettsregionen på Kola. Her er bilen til Pechengas ordfører

Nyheter
0

Støtter invasjonsstyrkene i Ukraina.

Det er knyttet spenning til om millioner av forhåndsbetalt norsk smolt blir levert, som avtalt, i mai. Styremedlem i Russian Aquaculture, Arne Geirulv, er ikke komfortabel med situasjonen, og uttalte til iLaks i går at det ikke er oppdretterne som har gått til krig.

De to ledende lakseoppdretterne holder til på Kola. Merdene flyter i fjorder kontrollert av den russiske nordflåten. Nærmeste naboer er atomubåter og destroyere. Båndene til det russiske forsvaret, som for tiden driver angrepskrig i Ukraina, er tette her.

Militarisert
Guvernøren av Murmansk, Andrei Chibis, var sist fredag på besøk hos 200. motoriserte geværbrigade og 61. marineinfanteribrigade i tungt militariserte Pechenga, området hvor Russian Salmon har sine oppdrettsanlegg, skriver Barents Observer.

Det har foreløpig ikke lyktes iLaks å få kommentarer fra Russian Salmon, som er deleid av den kriserammede storbanken Sberbank.

Guvernør Andrei Chibis. Foto: Telegram

Tropper og stridsvogner fra 200. motoriserte geværbrigade er allerede på plass ved fronten i Ukraina.

Respekt
Guvernør Chibis støtter krigføringen i Ukraina, og stilte under besøket med en svart hettejakke merket med «Z», symbolet som er påmalt store deler av de russiske stridsvogner, lastebiler og mobilt artilleri i Ukraina.

– Jeg har stor respekt for deres arbeid for å forsvare grensene i nordområdene, uttalte Chibis til soldatene ifølge avisen.

Den samme holdningen uttrykkes av Pechengas ordfører, Andrei Kuznetsov. Han har for sikkerhets skyld påmalt «Z» flere steder på bilen sin.

Ordfører Andrei Kuznetsovs bil. Foto: Telegram