Storeier vil selge 18,1 millioner Mowi-aksjer

Nyheter
0

Groupe Bruxelles Lambert (GBL) vil gjennomføre en akselerert bookbuilding-prosess for å selge opptil 18,1 millioner aksjer i Mowi. Tilbudet tilsvarer omtrent 3,5 prosent av Mowis aksjekapital.

Gitt siste omsetningskurs for Mowi, verdsettes aksjeblokken til 4,3 milliarder kroner.

GBL er Mowis tredje største eier, etter John Fredriksen og Folketrygdfondet.

Les også: Adidas’ største eier flagger i Mowi

Transaksjonen vil representere avhending av omtrent 50 prosent av GBLs eierandel i Mowi og er en del av konsernets pågående porteføljerotasjonsstrategi.

Den akselererte bokbyggingsprosessen startet like etter børsslutt tirsdag. Salgsprisen samt det totale antall solgte aksjer vil bli annonsert ved gjennomføring av salget, som forventes før markedsåpning 22. juni.

I forbindelse med salget har GBL til hensikt å inngå en lock-up-avtale knyttet til sine gjenværende Mowi-aksjer, hvor lock-up forventes å avsluttes etter en periode på 90 kalenderdager fra oppgjørsdatoen.

Goldman Sachs Bank Europe SE fungerer som eneste tilrettelegger for transaksjonen.

GBLs mest kjente investering er den største eierposten i Adidas. Tidligere har selskapet også vært storeiere i det franske oljeselskapet Total og Wall Street-banken Drexel Burnham Lambert. Milliardfondets kapital er bygget opp på bankvirksomhet og stålproduksjon. Ifølge Forbes eide Fréré-familien i sin tid store deler av stålindustrien i Charleroi i sørlige Belgia.