Starter pilot-testing av lukket merd i mars

Nyheter
564

Bergensselskapet Nekkar, som utvikler den lukkede merden «Starfish» i partnerskap med Lerøy og Innovasjon Norge, starter snart pilottesting av anlegget.

Det opplyser Nekkar i en børsmelding i forbindelse med at selskapet legger fram resultatet for 2020.

I fjerde kvartal i fjor startet Nekkar forberedelsene til havtesting av en nedskalert «Starfish» pilot på Hidra utenfor Flekkefjord. Selve havtestingen av piloten er planlagt å starte i mars.

– «Starfish» er en genial løsning som kan redusere opex-nivåene (driftskostnadene journ.anm.) dramatisk for oppdrettsnæringen, samtidig som fiskehelsen forbedres. Løsningen genererer stor interesse i havbrukssektoren, og vi ser frem til å starte havtesting om kort tid, uttaler administrerende direktør i Nekkar, Preben Liltvedt.

Ifølge børsmeldingen hadde Nekkar en omsetning på 359 millioner kroner i 2020, opp fra 267 millioner kroner i 2019. Selskapet fikk en operasjonell EBITDA på 71 millioner kroner i 2020 mot 51 millioner kroner året før.

«I dag er Nekkar bygget opp rundt to hovedvirksomheter; En målrettet satsing på nye forretningsområder som produkter innen havbasert industri, og Syncrolift som leverer skipsheiser og andre logistikkløsninger til globale kunder innen verftsindustrien», heter det i en omtale av selskapet.

Sommeren 2019 ble TTS Group, som tidligere var en stor aktør i offshore, solgt til MacGregor – et datterselskap i det finske selskapet Cargotec. TTS Group skiftet samtidig navn til Nekkar. I januar i år ble det kjent at Nekkar måtte punge ut med 94 millioner kroner som sluttoppgjør til kjøperen av innmaten i tidligere TTS Group.

– Det ble som det ble. Det er mange penger, men vi er fornøyd med at vi fikk en frivillig løsning uten bruk av voldgift, sa Nekkar-sjefen Preben Liltved til Finansavisen i etterkant.

Les også: Nekkar utvikler denne lukkede merden sammen med et børsnotert oppdrettsselskap