– Spennende å se hvordan han tar med seg ordførererfaringen i håndteringen av den rikspolitiske arenaen

Nyheter
923

Tidligere Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen (H) er ny fiskeri- og sjømatminister. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, sier næringen alltid er spent når det kommer inn en ny statsråd. 

Fredag presenterte Erna Solberg sin nye regjering etter at Frp trakk seg ut. Det var få overraskelser da det de siste dagene har vært heftige lekkasjer til pressen.

Ikke uventet stod også tromsværingen Geir Inge Sivertsen på Slottsplassen. Han blir ny fiskeri- og sjømatminister etter Harald T. Nesvik.

Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, har et godt inntrykk av den nye statsråden.

– Jeg oppfatter at Sivertsen er både kunnskapsrik og lyttende og med begge beina godt plantet på jorda, sier Eriksson til iLaks, og understreker at han ikke kjenner Sivertsen personlig, men håper på et møte i nær framtid.

– Jeg antar han er en god og jovial tromsøværing slik tromsøværinger flest er, og med det som utgangspunkt skulle det love bra, legger Eriksson til.

Administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene. FOTO: Sjømatbedriftene

Spent
Sivertsen var i flere år ordfører i daværende Lenvik kommune, som i dag er en del av sammensatte Senja kommune.

– Det blir spennende å se hvordan han tar med seg den erfaring i håndteringen av den rikspolitiske arenaen, sier Eriksson.

Eriksson sier sjømatnæringen alltid er spent når det kommer inn en ny statsråd.

– I dag vil jeg ønske gratulere med utnevnelsen, ønske han lykke til med et utrolig viktig arbeid for sjømatnasjonen Norge, og hvor jeg ser frem til et godt og konstruktiv samarbeid med den nye fiskeri- og sjømatministeren, sier Eriksson.

– Ønsker en mer offensiv statsråd
Samtidig er det endelig bekrefte at Harald T. Nesvik (Frp) er ferdig som statsråd.

– Nesvik har etter vårt syn vært en god statsråd. Jeg vil spesielt berømme han for jobben han har gjort ved å stoppe eksport av produksjonsfisk, og hvor han har vært tydelig på at denne skal bearbeides her hjemme. Harald Tom har vist at han har hatt et brennende og ektefølt hjerte for norsk sjømatnæring. Han har vært en tydelig statsråd hvor han har flagget tydelige standpunkt i kampen mot fiskejuks, det å legge til rette for å skape flere lønnsomme distriktsarbeidsplasser i næringen, samt vært opptatt av at havbruksnæringen skal kunne få vokse innen klart definerte krav knyttet til miljø og bærekraft, sier Eriksson.

Eriksson ble selv utnevnt som arbeidsminister av Solberg-regjeringen i 2013. Han fikk avskjed i nåde ved juletider i 2015. Eriksson er klar på hva hva Sivertsen straks bør gripe fatt i.

– Det viktigste for den nye statsråden er at man raskt få på plass de nye trafikklysene, slik at man kan legge grunnlaget for videre vekst i havbrukssektoren. En vekst som må gi like muligheter for hele havbruksnæringen, mener Eriksson.

Forgjengeren Nesvik sa denne uken til iLaks at han forventer trafikklysene vil komme veldig kjapt når ny statsråd er på plass.

– Videre ønsker jeg meg en mer offensiv statsråd med tanke på å komme med rammevilkår som kan sikre mer lønnsomhet inn i sjømatindustrien. Jeg håper han fortsetter innsatsen mot fiskejuks. Men den aller viktigste oppgaven hans vil være arbeidet med å sikre god markedsadgang for norsk sjømat ut til verdensmarkedene, avslutter Eriksson.