Spektakulær nattscene da den første laksen flyttet inn i Havfarmen

Nyheter
1516

Natt til 25. juli gjennomførte Nordlaks den første leveransen av laks til havfarmen «Jostein Albert». I løpet denne uken vil tre av seks enheter være tatt i bruk, og utsettet på 2,3 millioner laks er i rute til å bli fullført i løpet av august måned.

Det skriver Nordlaks i en pressemelding fredag.

Det er gått seks uker siden Havfarmen kom hjem til Hadsel etter en nærmere to måneders ferd fra Kina.

Kaptein André Grøtta. FOTO: Nordlaks

– Frem til nå har det vært en hektisk periode med mye personell om bord for ferdigstilling en og klargjøring for utsett. Vi har prioritert å få fisken inn, og vi er i rute til å være ferdig med utsettet innen september, sier kaptein André Grøtta i Nordlaks i pressmeldingen.

Laksen, som er rundt to kilo i snitt, kommer fra lokalitet Grøtøya ved Fiskebøl i Hadsel.

– Det er så langt flyttet fisk inn i to av seks enheter i Havfarmen. Det er nå om lag 20 personer som jobber om bord, og det vil være ekstra servicefolk ombord enda i en periode fremover. Stadig er det en del jobb som gjenstår før Havfarmen er helt klar og vi har fått på plass all fisken, men nå nærmer vi oss mer og mer en normal driftssituasjon, fortsetter Grøtta.


Trude Lind. FOTO: Marius Fiskum

Fisken overvåkes og fôres fra Nordlaks sin operasjonssentral på Børøya i Hadsel.

– Fisken er flyttet fra 100-meters merder på Grøtøya, så nå har den veldig mye mer plass å boltre seg på i Havfarmen. Det har vært veldig fint vær i Vesterålen den siste uka – og vi har blikkstille hav selv på Ytre Hadseløy. Fisken responderte veldig godt på fôring umiddelbart etter flyttingen og har fordelt seg fint utover både i bredde og dybde. Alt tilsier at fisken trives, sier Trude Lind, som er sjef for Nordlaks Oppdrett sin operasjonssentral. 

Den første slaktingen vil etter planen skje rundt nyttår.

Brønnbåten «Inter Nord» ankommer Havfarmen. FOTO: Nordlaks