Lerøy Seafood har fire prosesseringsanlegg i Spania, og rigger seg for videre vekst i landet.
– Det er et sjømatspisende land med høy vekst for alt av sjømat, og spesielt for laks. Vi ser et veldig stort potensial i Spania, sier Lerøys konsernsjef Henning Beltestad til Finansavisen.
Beltestad omtaler sjømatmarkedet i Spania som «enormt viktig» for Lerøy, og er klar på at selskapet ønsker å videreutvikle aktiviteten i landet.
Ifølge Sjømatrådet er norsk laks den laksen som foretrekkes stort sett i alle de 20-25 viktigste markedene globalt. I Spania er den nå den mest populære fisken, og i snitt spises det 1,3 millioner måltider med norsk laks hver dag.
I 2019 ble det eksportert laks for 4,5 milliarder kroner til det spanske markedet. Bjørn-Erik Stabell, Sjømatrådets utsending i Spania, mener det vil komme ytterligere vekst fordi spanjolene har tradisjon for å spise sjømat.
– Å være nummer én er den kommersielle drømmen for videre vekst og kategoriutvikling, sier Stabell til Finansavisen.
En av norsk fotballs største profiler har tidligere snakket varmt om den norske laksen i Spania.