Martin Ødegaard: – Den norske laksen er stor i Spania

Nyheter
1345

Norsk fotballs største profil, Martin Ødegaard (20), snakket om norsk laks under et pressetreff i forkant av lørdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Spania. 

Ødegaard, som spiller i Real Sociedad på utlån fra Real Madrid, har hatt en fantastisk start på sesongen. I september ble han kåret til månedens spiller i den spanske toppdivisjonen, La Liga.

Tirsdag møtte han og flere andre landslagsspillere kokkelandslaget i forbindelse med et pressetreff på Alna.

På spørsmål fra Dagsavisen om hvordan det er med kokkeleringen i Spania, svarte Ødegaard:

– Jeg syns egentlig at jeg er flink. Jeg har måttet lære meg det nå, etter mange år i utlandet. Jeg er på et greit nivå. Det går mye i kylling, fisk og grønnsaker. Litt forskjellig.

Ødegaard fikk deretter et oppfølgingsspørsmål om han har noen norske innslag på menyen.

– Ja, norsk laks er jo det første folk sier når de ser meg der nede. Den norske laksen er stor i Spania, sa stortalentet.

Lørdag møter Norge nettopp Spania i EM-kvalifisering. Tirsdag er Romania motstander på bortebane. Norge må ha fire poeng, men helst seks i de to kampene, for å ha mulighet til å kvalifisere seg til EM i 2020. Landslaget kan likevel få EM-billett om de skulle mislykkes i den ordinære kvalifiseringen fordi laget allerede er klar for semifinale i Nations League, som spilles til våren.