Smart Salmon jakter inntil 80 millioner kroner i frisk kapital – og børsnotering i Q2

Nyheter
922

Brødrene Bakke vil produsere 50.000 tonn laks på land. Med på laget er israelske Aqua Maof.

De har vært engasjert lenge med fiskeoppdrett, både av laks og torsk. Men nå er det landbasert laks som gjelder for brødrene Ole, Stig og Petter Bakke.

Planen er å produsere storsmolt, opp mot et halvt kilo, i Smørhavn i Bremanger, og så fôre denne opp til full slaktevekt ved påvekstanlegg her og i Frankrike, ifølge en annonse på iLaks.

Les også: Det begynte med smoltplaner. Nå vil brødretrioen produsere matfisk både på land i Norge og Frankrike

Med seg på laget har Bakke-brødrene fått den israelske utstyrsleverandøren Aqua Maof, som allerede har et oppdrettsanlegg i full drift ved Plonsk, en times biltur fra Warszawa Polen.

Les også: 23 måneder fra egg til slakt: Denne laksen har vokst opp 30 mil fra havet

Firmaet har fått navnet Smart Salmon, og nå er planen å hente inn mellom 25 og 80 millioner kroner i frisk kapital, før en børsnotering i løpet av andre kvartal 2021. Såkalt pre-money valuation er satt til 75 millioner kroner. 20 millioner kroner er allerede garantert.

I første omgang er planen å bygge et storsmoltanlegg med en kapasitet til 7.500 tonn. Selskapet har tilgang på areal for ekspansjon opp til 30.000 tonn på samme tomt. Byggingen er planlagt å komme i gang i løpet av første halvår.

Neste trekk er å kjøpe en industritomt på 100.000 kvadratmeter ved Guingamp i Bretagne i nordvestlige Frankrike. Her er det potensiale for en produksjon av ytterligere 20.000 tonn laks.

Med seg på laget, som styremedlem og aksjonær, har brødrene Bakke også Pharmaq-veteran og mangeårig styremedlem i AquaChile, Åsmund Baklien.