Slik blir Lerøy Auroras nye anlegg på Skjervøy

Nyheter
0

Nå har Lerøy valgt samarbeidspartner for byggejobben.

I begynnelsen av september ble det kjent at Lerøy Aurora vil investere 400 millioner kroner i selskapets slakteri- og foredlingsanlegg på Skjervøy, like nord for Tromsø. En viktig del av moderniseringsplanene er å føre opp en ny filetfabrikk.

Lerøy har valgt samarbeidspartner for byggejobben. Og det er en gammel kjenning.

I 2013-14 utførte Panelbygg den siste store jobben for Lerøy på Skjervøy. Nå har Drammen-selskapet signert ny kontrakt for oppføring av bygg og teknisk anlegg som klargjør for nye produksjonslinjer i filetfabrikken.

– Dette er gledelig. Vi har holdt det gående med Panelbygg i 25 år dette året, og erfarer at en betydelig grad av kundene våre er flergangskunder. Her på Skjervøy rigger vi nå opp for vårt fjerde prosjekt for Lerøy. Det er en tillit vi både er stolte, takknemlige og ydmyke for, sier prosjektleder Stig Karl Myhre, som også er partner i selskapet, i en pressemelding.

– Vi har over en lengre periode, i en innledende fase, jobbet med dette prosjektet. Og nå gjennom en intensjonsavtale i sluttspurten mot kontrakt. Nå er formalitetene på plass, kontrakt signert og søknaden ligger til behandling hos kommunen, så nå ser vi frem til oppstart av nytt prosjekt på øyen her, sier Myhre.

Slakteriet på Skjervøy har en årlig produksjonskapasitet på 80.000 tonn laks. Byggejobben starter i løpet av høsten, og det nye anlegget vil stå ferdig i løpet av 2024.

Stig Karl Myhre (t.v.) fra Panelbygg og Tore Pedersen fra Lerøy Aurora. Foto: Panelbygg