Skretting vil drive oppdrett av rensefisk

Nyheter
971

Skretting Aquaculture Research Centre (ARC) vil starte med oppdrett av rensefisk ved selskapets forskningsstasjon på Lerang i Forsand kommune i Rogaland. Nå venter selskapet på endelig tillatelse.

Skretting ARC sitt forskningssenter har fått godkjent første steg av Mattilsynet mot å kunne drive oppdrett av rensefisk. Siden dette er for forsøksformål, og ikke vanlig produksjon, må en annen instans ved Mattilsynet også vurdere søknaden før endelig grønt lys kan gis.

Det bekrefter Atle Fiskå, som er leder ved forskningsstasjonen, overfor iLaks.

Ifølge Fiskå skal Skretting ARC forske på rognkjeks, i tillegg til de tre leppefiskartene berggylt, bergnebb og grønngylt. Han sier en slik konsesjon for forsøksformål, vil hjelpe til på fôrutviklingen.

– Vi i Skretting håper og tror at søknaden blir endelig innvilget, for hverken leppefisk eller rognkjeks kan leve på lus alene. Lus er snacks, og skikkelig mat må til. Vi har sett at vårt spesialtilpassede fôr for rensefisk, Clean, har gitt god ernæring og god velferd for lusejegerne, men vi tror at vi har mer å gå på og vil utvikle det videre, sier Fiskå.

Det var lokalavisen Strandbuen, som omtalte planene først.