Skal levere sju nybygg de neste to årene. Kontraktsverdi: 2,2 milliarder kroner

Nyheter
2597

Aas Mek. Verksted har også tro på ytterligere nybyggingskontrakter i løpet av året.

Familieverftet, som holder til i Vestnes kommune i Møre og Romsdal, satser spesielt på bygging av brønnbåter. Selskapet utfører også skipsreparasjoner og service.

Etter det magreste resultatet på ti år i 2018, peker pilene igjen oppover for Aas. Verksted, og det nokså kraftig.

I 2019 omsatte Aas Mek. Verksted for hele 921,4 millioner kroner – det er den høyeste omsetningen noensinne for selskapet. Det kommer imidlertid ikke som noen stor overraskelse fordi Bjørn Magne Aas allerede i oktober varslet at det gikk mot rekordomsetning. Driftsresultatet i 2019 landet på 42,2 millioner kroner.

– Resultatet for 2019 er vel relativt lavt i forhold til omsetningen, men akseptabelt utifra dagens marked. Aktiviteten i år er god og omsetningen for 2020 blir på nivå med 2019-tallene, skriver administrerende direktør Halvard Aas i en kort kommentar til iLaks.

Aas Mek. Verksted leverte i fjor tre nybygg av brønnbåter, samt ferdigstilte et større prosjekt med forlenging av en brønnbåt. Det ble i tillegg utført 34 prosjekter med ombyggings- og reparasjonsoppdrag av varierende oppdrag.

2,2 milliarder kroner
Styret forteller i årsberetningen at bedriften har kontrakt på sju nybygg for levering i perioden fram til fjerde kvartal i 2022 til en samlet kontraktsverdi på 2,2 milliarder kroner. Videre har styret tro på ytterligere nybyggingskontrakter dette året fordi framtidsutsiktene vurderes til å være gode.

«Det jobbes med prosjektering og tilbud på flere ulike nybygg med planlagt levering i 2023 og senere», heter det videre i beretningen.

Les også: Aas Mek. Verksted: – Året 2020 er fullbooket

«Selskapets økonomiske situasjon er solid»
Når det gjelder koronapandemien, opplyser styret om at den ikke har skapt vesentlig usikkerhet om bedriftens evne til videre drift.

Ved utløpet av fjoråret var totalbalansen på 315,5 millioner kroner, herav en egenkapital på 95,5 millioner kroner.

«Selskapets økonomiske situasjon er solid», konkluderer styret i Aas Mek. Verksted.

Inne på Aas Mek. Verksted. FOTO: Lizbeth Osnes