Aas Mek. Verksted i fjerde generasjonsledd: – Vi ser på rekordomsetning i år

Nyheter
1494

I familiebedriften Aas Mek. Verksted på Vestnes arbeider nå fjerde generasjon av familien Aas.

Som femtenåring bygget Johan R. Aas sin første «Dory» og i 1911 etablerte han J.R Aas Baadbyggeri. I dag, over hundre år senere, står hans oldebarn Bjørn Magne Aas oppført som styremedlem i selskapet Aas Mek. Verksted.

– På nittitallet begynte vi med hovedsakelig brønnbåter, og har siden det bygd og utviklet nettopp disse fartøyene, forteller Aas.

Stemningen mellom de ansatte på verkstedet er preget av humor og godt humør. Foto: Lizbeth Osnes

Familiebedrift
De nære relasjonene sitter fortsatt i høysetet, i verkstedet vel plassert ved kysten på Vestnes mellom Ålesund og Molde. Samtalen mellom de ansatte flyter lett, og ut ifra latteren og de interne kommentarene som dukker opp mellom arbeiderne å dømme, kan det virke som om humor er en viktig del av arbeidsdagen.

– Det at vi er en familiebedrift både håper og tror jeg gjenspeiles i både arbeidsmiljøet og kundeforholdene. Vi har gode ansatte med lite utskifting av folk, med fokus på at arbeidsmiljøet skal være på topp hele tiden. Om folk trives, gjør man det også bra, sier Aas.

I dag har selskapet rundt 60 faste ansatte som arbeider hardt for å holde på de mange kundene fra landet over. I tillegg har de tilgang på mellom 150 og 200 lokale underleverandører som leies inn når pågangen er ekstra stor – slik det blant annet har vært i år.

Ser på rekordomsetning i år
Uten at Aas vil gå ut med detaljer rundt omsetningen de ser for seg i år, kan han avsløre at tallene er rekordhøye for selskapet.

– Vi er inne i en god periode nå, og ser på rekordstore ordrebøker. For oss blir det en av de største omsetningene i historien, så det er jo veldig artig, forteller Aas.

Han mener at det skyldes at markedet i oppdrett trenger flere båter enn tidligere:

– Når vi da har mange trofaste kunder og kan levere bra, vises dette tydelig også omsetningsmessig for oss.

Uten å ville røpe for mye, kan Bjørn Magne Aas fortelle at omsetningen i år vil bli av rekordtypen. Foto: Lizbeth Osnes

Spesialisert på utvikling og bygging
Aas Mek. Verksted er i dag spesialisert på utvikling og bygging av brønnbåter.

– Vi både designer og bygger båtene selv. Vi tilbyr alt fra nybygg, design, konstruksjon og service på de fleste fartøytyper og satser på å bygge mellom to og tre båter i året, sier Aas til iLaks.

For øyeblikket er det to nye båter for Sølvtrans som snart står klare: «Ronjafisk» som skal operere i Skottland, og «Ronja Islender» som skal til Canada.

– Vi har en tett dialog med kundene våre, som blant annet består av Sølvtrans, som vi har levert rundt tretti båter til, Brønnbåt Nord, Rostein og flere. Vi får et godt bekjentskap til kundene våre og skaper dermed et langvarig samarbeid med dem når vi arbeider så tett sammen med de over lang tid med utvikling av stadig nye løsninger og videreutvikling av våre brønnbåt design.