SinkabergHansen har aldri levert et bedre resultat

Nyheter
828

SinkabergHansen fikk et resultat før skatt på 554 millioner kroner i 2019, opp fra 482 millioner kroner i 2018. Dette er oppdrettskonsernets beste resultat noensinne.

– 2019 var et veldig godt år rent produksjonsmessig, og er nok et resultat av langsiktig jobbing over flere år. Vi har hatt et fokus på fisken, fiskevelferd og operasjoner, der fisk håndteres. Det har vært et år med lite sykdom og ingen tilfeller av «stamping out» (umiddelbar utslakting/destruksjon red.anm.). I tillegg så traff vi ganske godt med riktig fisk til riktig tid, som igjen ga seg utslag i god prisoppnåelse, forklarer konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg overfor iLaks.

Omsetningen endte på 2,5 milliarder kroner i 2019, som var det samme i året før. Selskapet har oppdrettsanlegg i Herøy, Brønnøy, Bindal og Nærøysund kommune.

Svein-Gustav Sinkaberg sier dette året startet ganske likt som 2019.

– Men en ganske kraftig prisdropp i forbindelse med korona og at flere marked falt ut har endret dette bildet noe, legger han til.

SinkbergHansen har investert over 1,4 milliarder kroner i en ny laksefabrikk på Marøya samt i RAS-anlegget Svaberget Smolt. Begge disse er for tiden under bygging. Avtalt ferdigstillelse for laksefabrikken er 1. juni neste år.  Forventet sluttdato på Svaberget Smolt er 1. januar 2022.

Det var NT24, som omtalte resultatet til SinkabergHansen først.