Setter ut fisk på verdens nordligste lokalitet for oppdrett av laks

Nyheter
2096

Grieg Seafood er i gang med produksjonen på lokalitet Vannfjorden i Nordkapp kommune.

– Akkurat i disse dager setter vi nå ut fisk på Vannfjorden, verdens nordligste lokalitet for oppdrett av laks, sier samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark, Roger Pedersen, til iLaks.

Her ligger lokaliteten. KART: Barentswatch

Pedersen forteller videre at selskapet vil være ferdig med utsett i månedsskiftet juli-august. Da vil cirka en million fisk stå på lokaliteten.

Uaktuelt å flytte fisk
Tidligere denne uken skrev iLaks at Grieg Seafood må flytte 1.160.000 fisk fra en annen lokalitet i Nordkapp kommune, Misjona. Vidar Aamo Nikolaisen, produksjonssjef sjø Grieg Seafood Finnmark, fortalte iLaks at selskapet så på løsninger for å flytte fisken.

Ifølge Roger Pedersen er det uaktuelt å flytte fisken til Vannfjorden.

– Vi legger opp til all inn all out av fisken på vannfjorden, det vil si ikke flytting, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Vannfjorden. FOTO: Grieg Seafood (med tillatelse)

Ønsker å realisere flere planer
Pedersen forteller også at det er andre planer i Nordkapp kommune, hvor rundt 40 personer står på lønningslisten til oppdretteren.

– Når vi løfter blikket og ser fremover, er det fortsatt et spennende potensiale for vekst i Nordkapp. Både gjennom nye lokaliteter, vi utreder muligheten for en fôringssentral, og til slutt så er vi akkurat i startgropa med en søknad mot et mulig visningssenter, sier Pedersen og fortsetter:

– Om vi lykkes med å realisere disse planene kan vi om 3-4 år se for oss vi er nærmere 60 på lønningslisten.

Men alt er like rosenrødt for Grieg Seafood i Nordkapp. Selskapet slakter for tiden ut lokaliteten Vedbotn tidligere enn planlagt grunnet sårutvikling hos laks. Selskapet forventer å være ferdig i uke 30.

På samme lokalitet opphevet Fiskeridirektoratet rett etter nyttår vedtaket fra Finnmark fylkeskommune om tillatelse til å drive oppdrett på lokaliteten. I mars fikk selskapet  tillatelse til å drive videre på lokaliteten, men saken ligger nå inne til klagebehandling hos Rogaland fylkeskommune.