«Ser etter strategiske alternativer for Frøy»

Nyheter
0

I forrige uke punget Frøy ut 101 millioner kroner, for egenkapital og nettogjeld, for servicerederiet Marinus Aquaservice. Nå venter Sparebank1 Markets at Frøy blir lagt ut for salg.

SalMar ble hovedaksjonær i Frøy etter det mye omtalte oppkjøpet av NTS. Den ferske SalMar-sjef Frode Arntsen har allerede hintet om at Frøy ligger utenfor oppdrettselskapets kjerneområde.

«Vårt basecase er fortsatt at SalMar, som er majoritetsaksjonær med 72 prosent, ser etter strategiske alternativer for sitt eierskap i Frøy. Ved en verdsettelse nær 10x ev/ebitda basert på 2024-estimater ser vi imidlertid begrenset oppsidepotensial», skriver meglerhuset i en oppdatering ifølge TDN Direkt.

Aksjekurs Frøy. Kilde: Infront

Sparebank 1 Markets nedgraderer sin anbefaling på Frøy til hold fra kjøp etter aksjens sterke kursutvikling de seneste tre månedene.

Kursmålet oppjusteres til 54 kroner fra 53 kroner, som følge av litt høyere inntjeningsestimater etter kjøpet av Marinus Aquaservice. Tirsdag er Frøy omsatt til en aksjekurs på 51,40, etter en nedgang på 4,4 prosent.

Les også: FRØY ekspanderer på Vestlandet gjennom oppkjøp av Marinus Aquaservice

Oppkjøpsobjektet Marinus Aquaservice, lokalisert på Bømlo, driver tre servicebåter. Rederiet tilbyr et rekke serviceoperasjoner, som tauing, fortøyning, bolteboring, inspeksjon og vedlikehold med ROV. I 2021 rapporterte Marinus EBITDA på 15 millioner kroner og et nettoresultat på fem millioner kroner. Fra desember 2022 hadde Marinus en ordrebok inkludert opsjoner på cirka 135 millioner kroner.

Foto: Frøy