FRØY ekspanderer på Vestlandet gjennom oppkjøp av Marinus Aquaservice

Nyheter
0

Konsolidering i oppdrettservice.

Marinus Aquaservice holder til på Bømlo og ble startet i 2008 av gründeren og daglig leder Dave Ole Eidet. Selskapet leverer flere ulike tjenester til havbruksnæringen og driver i dag tre moderne og godt vedlikeholdte fartøyer. Selskapet har en særlig sterk posisjon innenfor ROV-tjenester. Nå skal selskapet utvikles videre under Frøy sin paraply.

Marinus Aquaservice har i dag cirka 20 ansatte. Salgsdirektør i Frøy, Andreas Krogstad, gleder seg over at de får med seg både høy kompetanse og lang erfaring fra havbruksbransjen.

– Vi har fulgt med på Marinus Aquaservice over flere år. Selskapet er veldrevet, har et godt renommé, gode fartøy og svært kompetente medarbeidere. Det er svært gledelig at vi nå har fått til en avtale. Solid lokal forankring er viktig i denne næringen, og en forutsetning for avtalen har vært at Dave Ole og hans familie skal være med videre, sier Krogstad i en melding.

–Vi jobber i en næring som er i stadig utvikling, og det krever en viss størrelse for å få den fleksibilitet og omstillingsevne som kreves for å henge med. Sammen ser vi at vi raskere kan tilføre nye tjenester og tilbud til våre kunder i regionen.

Frøy har i dag 85 fartøy og cirka 800 ansatte langs hele norskekysten. Med dette oppkjøpet øker Frøy sitt fotavtrykk på Vestlandet.

– Økt etablering eller et oppkjøp på Vestlandet har vært en del av vår vekstplan. Vi mener at vi nå har landet en avtale med det beste selskapet i regionen. Marinus Aquaservice har en sterk markedsposisjon, kan vise til gode økonomiske resultater og fornøyde kunder over tid, sier Tonje Foss, administrerende direktør i Frøy.

Daglig leder og eier i Marinus Aquaservice, Dave Ole Eidet kommenterer;

– Når vi først skulle selge, så var det viktig for oss å bli en del av et solid og erfarent selskap som Frøy. Nå blir vi en del av Norges største kompetansemiljø innen akvaservice, samtidig som vi bevarer arbeidsplassene og gir våre gode og langsiktige kunder et bedre tilbud. Vi skal fortsatt være den foretrukne leverandøren i regionen gjennom å tilby havbruksnæringen flere nye tjenester av samme høye kvalitet som vi er kjente for, sier Eidet.

Marinus Aquaservice omsatte for 36,2 millioner kroner i 2021.