Selstad utvider produktspekteret mot landbasert oppdrett

Nyheter
739

Utstyrsleverandøren Selstad og design- og ingeniørselskapet Koda har inngått distribusjonsavtale for kar til smolt- og landbaserte anlegg. Med denne avtalen blir Selstad en forhandler av både kar, rør, rørsystemer og tilhørende teknologi.

– Med denne distribusjonsavtalen kan vi være behjelpelige med løsninger for landbaserte anlegg og smoltanlegg utover løsningene våre innen havbruk. Vi gleder oss over å kunne bidra til å føre denne spennende løsningen fra Koda ut i markedet, sier administrerende direktør i Selstad, Hans Petter Selstad.

Han har god tro på Kodas konsept, og understreker hvordan det komplementerer de andre oppkjøpene gjort av Selstad og selskapets søsterselskap på Island.

– I fjor høst kjøpte vi oss inn i Preplast og jobber tett sammen med dem for å levere rørsystemer til landbaserte anlegg. Også på Island har vi, via vårt søsterselskap, investert i Maris som er en leverandør av pumper og tilhørende programvare. Kombinert med samarbeidet med Koda gjør dette at vi kan tilby et godt samlet tilbud også til landbasert oppdrett, sier Selstad.

Koda er et design- og ingeniørselskap med spisskompetanse innen materialer i plast-kompositt, og oppdrettskarene fra Koda er produsert i dette plast-komposittmaterialet.

– Konseptet som Koda har kommet opp med gir en helt spesiell fordel gjennom metoden de bruker til å montere karene; den er svært effektiv og kontrollerbar. Karene har en veldig høy overflatekvalitet og lang holdbarhet, noe som er positivt både for fiskehelse og driftskostnader, mener Selstad.

Daglig leder i Koda, Endre Kvalheim, gleder seg også over samarbeidet og forklarer konseptet bak produktet.

– Vårt system er nytenkende i det at vi har gått bort fra den tradisjonelle metoden hvor man støper sammen karene. Systemet er nemlig modulbasert, hvor modulene er små nok til å lett transporteres og håndteres i felten. Der bolter og limer vi modulene sammen, forklarer Kvalheim.

– Vi har klart å komme frem til en type oppdrettskar som dekker behovene og kravene på en god måte, konkluderer Kvalheim.