Selger til bakeri

Nyheter
649

En fransk bakerigruppe har kjøpt Marine Harvests tidligere ferskfiskanlegg i Chateaugiron, og et kjøp kan også følge snart for røykeriet i Poullaouen, rapporterer Ouest France ifølge Undercurrent.

Marine Harvest stengte Chateaugiron i mars som en del av en omfattende restrukturering av foredlingsvirksomheten i Frankrike. Det stengte deretter sitt røykeri i Poullaouen i mai. I januar solgte selskapet sitt foredlingsanlegg i Challans, Marine Harvest Rolmer, med alle de 62 ansatte, til Laurent Mauray.

Det 5.000 kvadratmeter store Chateaugiron-anlegget, en del av Marine Harvest Rennes, har 101 ansatte som produserer fileter av laks og torsk. Aug’Unit, som produserer bakervarer og kaker, har nå kjøpt anlegget med tanke på å bruke det i desember etter endt oppussingsarbeid, skriver Ouest France.

Aug’Units grunnlegger og direktør Boris Calle signerte kjøpsavtalen 2. juli, skriver avisen. Selskapet var på jakt etter nye lokaler for å huse sin raske vekst på 20 prosent i 2012-2013, sier Calle.

Ifølge Ouest France, kunne Poullaouen området også bli kjøpt snart – fire potensielle kjøpere har allerede besøkt anlegget, heter det.

Av Chateaugirons tidligere 108 ansatte, er rundt 50 av dem har blitt overført til nye stillinger.

Marine Harvests Frankrike nedleggelser og salg er en del av en omfattende restrukturering av selskapets foredlingsarm, Marine Harvest VAP Europe, som har slitt med tap. Totalt koster restruktureringen 27 millioner euro, og vil berøre rundt 450 av VAP Europas 2.400 ansatte, ifølge Marine Harvest.

Endringene kom etter at Marine Harvest kjøpte Europas største lakserøykeri, Morpol, som eier store røykerier i Polen og i Storbritannia.

Som en del av endringene, stopper Marine Harvests franske datterselskap Kritsen alle rabatterte fordlingsprodukter i Frankrike, og fortsette bare å produsere merkevarer, mid- og high-end produkter.

Innenfor ferskforedling, har all produksjon i Frankrike blitt konsentrert i Boulogne-sur-Mer og Lorient. I Boulogne vil Marine Harvest investere 15 million euro i sitt splitter nye ferskfiskanlegg, som åpnet i 2012.