SEB om SalMar: «Nye investeringer trumfer utbytte for 2020»

Nyheter
796

Kostbar produksjonsvekst vil komme offshore.

I kjølvannet av gårsdagens første kvartalsrapport nedjusterer SEB kursmålet på SalMar-aksjen til 452 kroner fra tidligere 470 kroner og gjentar en hold-anbefaling.

Les også: Tidenes beste driftsresultat for SalMar – dro inn en milliard i første kvartal

«SalMar har et mål om å øke volumene de neste 3-5 årene som involverer ny kapasitet offshore og å oppgradere verdikjeden til å bli mer produktiv. Nye investeringer trumfer utbytte for 2020», skriver SEB en analyserapport ifølge TDN Direkt.

Meglerhuset estimerer et resultat per aksje på 21,7 kroner i 2020. I 2021, med antagelsen om at de fleste markedene returnerer til normalt, estimerer SEB-analytikerne et resultat pr aksje på 25,3 kroner.

Onsdag morgen handles SalMars aksjer til 450 kroner på Oslo Børs. Det impliserer en P/E (price/earnings – red. anm.) på henholdsvis 20,7 og 17,8, som ikke kan anses for å være veldig billig.

Arctic Securities oppgraderer samtidig SalMar til kjøp fra hold, og hever kursmålet til 500 kroner per aksje, fra tidligere 420 kroner.

«Selskapet gjorde det betydelig bedre enn konkurrenter i kvartalet, da selskapet unngikk vintersår på fisken. Vi har finjustert estimatene og mener den bedre utviklingen i selskapet mot konkurrenter vil vare flere kvartaler fremover», skriver meglerhuset i en rapport.