Analytiker ser muligheter.
– Pandemien har ført til at fiskefôr, en stor kostnadskomponent for oppdretterne, er blitt dyrere. Imidlertid blir også fôr til konkurrerende protein dyrere, og laks trumfer kjøtt med henhold til fôrfaktor, sier SEB-analytiker Bent Rølland til Finansavisen.
Råvareinflasjon kan følgelig styrke laksens relative konkurranseposisjon, mener han, og legger til at han tror lakseprisene vil stige mye mer enn fôrprisene.
Les også: Prissjokk på kunstgjødsel kan gi dyrere fiskefôr
– Etterspørselen i hotell-, restaurant- og cateringsegmentet (HoReCa) er ennå ikke normalisert, men her er det globale potensialet stort, bemerker han.
Rølland fremhever Lerøy og Grieg seafood som “handler med uforholdsmessig rabatt“. Han er skeptisk til SalMars offshore-satsing, som gis en nøytral anbefaling.
Den eneste aksjen han har salgsanbefaling på er Atlantic Sapphire, da “lakseoppdrett på land, særlig i tropiske strøk, er energiintensivt og dyrt, og teknologien er fremdeles usikker“.