Sealab Ocean Group begjært konkurs

Nyheter
1073

Sør-Trøndelag tingrett har mottatt begjæring om oppbud fra teknologifirmaet Sealab Ocean Group (SOG).

Tidligere i høst banket styret i SOG gjennom et salg av de to datterselskapene Sensomar AS og Sealab AS til oslofirmaet CageEye. Oppgjøret var 105,4 millioner kroner, med oppgjør i CageEye-aksjer.

Transaksjonen priset CageEye, som i 2019 omsatte for 4,8 millioner kroner, til hele 1,3 milliarder kroner. Oppkjøpstilbudet var imidlertid betinget av at Sealab-gjelden, på 12 millioner kroner, ble slettet – ved at aksjonærene deltok i en emisjon i CageEye.

Gjeldfritt
Men nå er altså morselskapet SOG begjært konkurs.

Les også: Derfor var det viktig for CageEye å kjøpe Sealab – med oppgjør i aksjer

– Det stemmer, sier Sven Ivar Laugaland, seniorrådgiver ved Sør-Trøndelag tingrett, til iLaks. Laugaland opplyser videre at advokat John Aksel Stav, ved Bjerkan Stav Advokatfirma, er oppnevnt som bostyrer.

SOG hadde ved årsskiftet en balanse på 43,2 millioner kroner, hvorav 43 millioner kroner var bokført egenkapital. Morselskapet var i praksis gjeldfritt.

Dokumentasjon
I forbindelse med salget av de to nevnte datterselskapene til CageEye uttalte styreleder i SOG, advokat Ståle Spjøtvold, at oppkjøperen var ute etter tre ting: 

«Det ene var aksjonærene bak, som de kunne tenkt seg å få inn på eiersiden i CageEye og Bluegrove. Det andre var de ansatte, den kompetansen man hadde der. Og det tredje var å få en dokumentasjon på prisingen sin på selskapet på 120 millioner euro, som de skal bruke videre i den serie-b emisjonen», uttalte Spjøtvold i et aksjonærmøte utført over videokonferanse 26. august.

Les også: Innen 2025 skal CageEye ha milliardomsetning på fôring av reker. I fjor omsatte de ikke for fem øre

Spjøtvold ønsker ikke å kommentere den dagsferske konkursbegjæringen.

– All henvendelse i saken bes rettet bostyrer John Aksel Stav, skriver han i en epost til iLaks.

Bostyrer John Aksel Stav opplyser i en sms at han er opptatt i et møte, men vil ringe iLaks så snart dette er ferdig.

Første skiftesamling i saken avholdes 26. november.