Se de ferske bildene fra den skredrammede lokaliteten til Grieg Seafood

Nyheter
2133

Fiskeridirektoratets fartøy «Eir» har ankommet Grieg Seafoods skredrammede lokalitet Davatluft i Finnmark.

Ingen personer kom til skade da et snøras traff deler av Grieg Seafoods oppdrettsanlegg Davatluft i Alta kommune mandag (se flere bilder nederst i saken), men det er fortsatt usikkert om det har rømt fisk. Det stod totalt 1,2 millioner fisk på lokaliteten da hendelsen skjedde, og Grieg Seafood har sendt inn en rømmingsmelding til Fiskeridirektoratet. 

I 2018 uttalte et fjellsikringsfirma, etter to store skred ved samme lokalitet, at: «hvis anlegget skal stå der det står, vil det mest sannsynlig gå ras der senere også». Grieg Seafood har opplyst til iLaks, at anlegget egentlig skulle flyttes til sommeren. 

Men mandag ble altså lokaliteten truffet av nytt skred. Ifølge Fiskeridirektoratet antas deler av anlegget å være skadd etter skredet. Det vil bli gjennomført tilsyn når det er trygt å bevege seg ved anlegget, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Fiskeridirektoratets fartøy «Eir» ble mandag omdirigert til lokaliteten. Fartøyet er utstyrt med drone, som kan benyttes til inspeksjon ved behov.

– På grunn av dårlig vær (snøbyger og vind), så får vi ikke opp dronen i dag. «Eir» er på stedet, 
men går til kai og avventer dagslys for videre arbeid på stedet i morgen tidlig, skriver kommunikasjonsrådgiver Vegard Oen Hatten i Fiskeridirektoratet i en e-post til iLaks mandag ettermiddag.

Grieg Seafood har uttalt at de jobber med å få oversikt over situasjonen, og vil komme tilbake med mer info senere.

Bilde fra Davatluft ved Stjernøya. FOTO: Narve Leonhardsen/Fiskeridirektoratet.
Bilde fra Davatluft ved Stjernøya. FOTO: Narve Leonhardsen/Fiskeridirektoratet.
Bilde fra Davatluft ved Stjernøya. FOTO: Narve Leonhardsen/Fiskeridirektoratet.